Lasteaedade basseinid jäävad detsembrist veetuks (2)

Eva Klaas
, reporter
Copy
PAIde lasteaia basseinis naudib rühm Vihmapai ujumist lasteaia liikumisõpetaja Eva Uibopuu ja rühmaõpetaja (mustas trikoos) Ülli Mülleri juhendusel.
PAIde lasteaia basseinis naudib rühm Vihmapai ujumist lasteaia liikumisõpetaja Eva Uibopuu ja rühmaõpetaja (mustas trikoos) Ülli Mülleri juhendusel. Foto: Dmitri Kotjuh

Selleks et kulusid kokku hoida, peatab Paide linnavalitsus kolmeks kuuks, see on detsembri algusest märtsi alguseni linna lasteaedade basseinide kasutuse.

Paide abilinnapea Piret Moora põhjendab otsust sellega, et basseiniruumide põrandakütteta, vee tsirkuleerimise, soojendamise ja veeproovide võtmata jätmisega on võimalik hoida lasteaedade energiakulutusi paremini kontrolli all. «Valmistasin suvest saadik ette lasteaedade basseinide kokkuhoiu ettepanekut. Pidasime koosolekuid lasteaedade direktoritega, kuid kahjuks ei olnud meil energiakulude ohjamiseks paremat ideed,» lausus Moora.

Kolmeks kuuks ujumisõppe peatamisega lasteaedades loodab omavalitsus kokku hoida 20 000 eurot, kuid see on esialgne prognoos. Moora ütlust mööda pole teada, kui suure hüppe üles võivad teha hinnad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles