Novembri lõpunädalaid täidavad lauluvõistlused

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta «Laulukaarel» tugeva esituse teinud Türi põhikooli õpilane Kirke Pindmaa pääses Järvamaad esindama ETV saatesse «Tähtede lava».
Eelmise aasta «Laulukaarel» tugeva esituse teinud Türi põhikooli õpilane Kirke Pindmaa pääses Järvamaad esindama ETV saatesse «Tähtede lava». Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel aastal peeti maakonna võistlust «Laulukaar» samuti novembris ja lauljate hulgast sõeluti välja need, kes esindasid Järvamaad ETV eetrisse jõudnud lauluvõistlusel «Tähtede lava».

Kuigi tavapäraselt peetakse Järvamaa omavalitsustes laste ja noorte lauluvõistlusi kevadel ja nii oli see ka tänavu, siis teist korda panevad noored lauljad end proovile aasta lõpus. Maakonna tublimad selguvad detsembris Paide muusika- ja teatrimajas peetaval konkursil «Laulukaar 2022». Sedakorda telesaatesse pääsu loosis pole.

Muusika- ja lauluõpetajatel on käes kiired ajad. Kooliaasta algas kõigest mõne kuu eest, kui juba on tarvis ette valmistada jõulukontserte ja -esinemisi ning kõige selle vahele leida laululapsi, keda saata piirkondlikele võistlustele. Nii ongi eelolevad nädalad Järvamaa eri paigus kultuurikalendrid tihedalt lauluvõistlusi täis pikitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles