Pannkookidega teenitud raha aitab laste silmi kontrollida

Tiit Reinberg
Copy
Silmaoptika OÜ optometrist Iveta Vak­rõõm kontrollib Paide Hammerbecki põhikooli neljanda klassi õpilase Emili Kõonurme nägemist. Emilil on nägemisega kõik korras, kuid ta ei liialda ka helendavate ekraanidega.
Silmaoptika OÜ optometrist Iveta Vak­rõõm kontrollib Paide Hammerbecki põhikooli neljanda klassi õpilase Emili Kõonurme nägemist. Emilil on nägemisega kõik korras, kuid ta ei liialda ka helendavate ekraanidega. Foto: Dmitri Kotjuh

Paljudel Järvamaa üritustel on kohal olnud ka Lions klubi Paide Bastion liikmed, kes on küpsetanud pannkooke. Euro euro haaval kogusid lõvid sel moel 3000 eurot, mille eest said Paide linna koolide neljandate klasside õpilased lasta eelmisel nädalal silmi kontrollida.

Paide Bastioni liige ja laste silmakontrolli projekti eestvedaja Vello Talviste selgitas, et neljandate klasside õpilaste nägemist hakkati kontrollima juba viis aastat tagasi. Kuigi ühel aastal jäi see koroonapiirangute tõttu ära, vaadati järgmisel aastal üle nii neljandate kui ka viiendate klasside õpilaste silmad.

Pikaaegse koolijuhina teab Talviste, kui oluline on saada nägemisprobleemidele kiiresti jaole, sest see võib otseselt mõjutada laste õppeedukust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles