Põllumeeste meeleavaldusega ühinevad ka lastevanemad

Eva Klaas
, reporter
Copy
2017. aasta märtsis käis Paide raekoja ees meelt avaldamas paidelane Argo Loo, kes polnud rahul, et ujulateenus läheb linnas erakätesse. Kui tookord jäi ta ainsaks meeleavaldajaks, siis ülehomme on kesklinna oodata palju rohkem inimesi.
2017. aasta märtsis käis Paide raekoja ees meelt avaldamas paidelane Argo Loo, kes polnud rahul, et ujulateenus läheb linnas erakätesse. Kui tookord jäi ta ainsaks meeleavaldajaks, siis ülehomme on kesklinna oodata palju rohkem inimesi. Foto: Dmitri Kotjuh

Ülehomme enne Paide linnavolikogu istungit on keskväljakul meeleavaldus, et protestida maamaksu tõusu vastu. Praeguseks on selgunud, et raekoja ette tullakse meelt avaldama ka teisel põhjusel. Meeleavaldusega liituvad lastevanemad, kes pole rahul, et Paide lasteaedades suletakse kulude kokkuhoiu tõttu alates detsembrist basseinid ja peatatakse mitmeks kuuks ujumisõpe.

Meeleavaldus on just enne volikogu istungit seetõttu, et 17. novembril on teisel lugemisel eelnõu, mis kergitaks linna haldusterritooriumil põllumaa maksumäära seniselt ühelt protsendilt kahele protsendile.

Meeleavaldust veab eest Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes on taotlenud selleks loa. Paide linnavolinik ja riigikogu liige Kalle Grünthal ütles, et meeleavaldajate hulka pole võimalik ette näha, kuid teada on antud vähemalt seitsme põllumajandusmasina saabumisest, kohale tuuakse ka lägapütid. Veel on oodata, et nõudmisi tullakse toetama Tartust bussiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles