Lastekaitse Liidu Fondi stipendiumi said tänavu ka Järvamaa noor

Järva Teataja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavustele Lastekaitse Liidu Fondi stipendiumidele kandideeris 129 noort üle Eesti, kes taotlesid toetust oma ande arendamiseks. Positiivse rahastusotsuse said neist 25, kellega on Eesti Rahvuskultuuri Fond sõlminud toetuslepinguid summas 10 330 eurot. ACE Logistics Estonia poolt rahastatud fondi stipendiumid lähevad sel aastal kümnesse maakonda.

Seekordses stipendiaatide rivis oli näha laste laia huvide- ja silmaringi. Stipendiumi saajate hulgas oli nii neid, kes küsisid toetusi õpinguteks ja enesetäienduseks (pilli- ja keeleõpe, muusika-, kunsti- ja tantsukool, ainealaselt keemia, ajalugu) kui ka neid, kelle puhul läheb toetussumma sporditegevuseks (võimlemine, jalgpall, trampoliinvõimlemine, purjetamine, ujumine, kujundujumine, maadlus, laskesuusatamine, karate, iluuisutamine).

Maakondade kaupa jagunesid toetuse saanud noored järgnevalt: Harjumaa (9), Ida-Virumaa (5), Pärnumaa (3), Võrumaa (2), Tartumaa (1), Läänemaa (1), Järvamaa (1), Valgamaa (1), Saaremaa (1) ja Raplamaa (1).

Tänavusele konkursile tulnud taotlused, mida oli kokku summas enam kui 65 000 eurot, vaatas läbi ja stipendiumite eraldamise otsuse tegi MTÜ Lastekaitse Liidu vanematekogu, kes arvestas ka toetaja ACE Logistics Estonia ettepanekutega.

„Meeldiv oli ankeetidest lugeda, et lapsed peavad hobidega tegelemist väga tähtsaks osaks oma vaimse tervise hoidmisel. Eraldi tooksime ka välja mitmes ankeedis silma jäänud kommentaari, et hobi on parim alternatiiv nutitelefoni liigtarvitamise vastu. Toetame hea meelega sellist algatust ja rõõmustame koos lastega, et nad oma meelisaladega tänu sellele tegeleda saavad“, Inge Parring ACE Logistics Estonia kvaliteedi- ja personalijuht.

“Laste huvi erinevates huvitegevustes osaleda on jätkuvalt suur, seda eriti praeguses raskes majandusolukorras. Juba aastatepikkuse huvitegevuse jätkamiseks toetuse andmine on oluline, et jätkata oma hobidega ja paremini sisustada kooliaastaid. On rõõm toetada nii sihikindlaid noori nende ettevõtmistes,” tunnustas Lastekaitse Liidu president Ene Tomberg. Ühtlasi tänas ta head koostööpartnerit, ACE Logistics Estoniat, kes on juba aastaid noorte tegemisi ja ettevõtmisi toetanud.

Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond allfondina tegutsev Lastekaitse Liidu Fond on asutatud 2002. aastal eesmärgiga toetada põhi- või keskharidust omandavaid andekaid õpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles