Paidelasi ühendav maja vaatab ajas tagasi

Copy
Paide muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg leidis foto, kus ta esineb «Laulukarusselli» võistlusel. «Olin kleidi üle väga uhke. Need olid 90ndatel väga moodsad. Ülemine ots oli mustast sametist ja alumine mustavalge-ruuduline. Tähtsaks päevaks riputas ema Sirje kaela oma kullast kee. Oli ilus ning lauluvõistlusele omaselt elevust ja särinat täis päev,» meenutab ta vana fotot vaadates.
Paide muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg leidis foto, kus ta esineb «Laulukarusselli» võistlusel. «Olin kleidi üle väga uhke. Need olid 90ndatel väga moodsad. Ülemine ots oli mustast sametist ja alumine mustavalge-ruuduline. Tähtsaks päevaks riputas ema Sirje kaela oma kullast kee. Oli ilus ning lauluvõistlusele omaselt elevust ja särinat täis päev,» meenutab ta vana fotot vaadates. Foto: Erakogu

Paide muusika- ja teatrimaja (PAMT) tähistab detsembris oma 35. sünnipäeva. Kunagi väga oodatud ja 1987. aastal ühiste jõupingutustega valminud maja on eriline koht: linna nägu, identiteedi osa, arhitektuuripärl, isetegevuse keskus, kogukonda siduv element. Sünnipäevaürituste sarja jätkab meenutuste õhtu ja aasta lõpus nostalgiline fotonäitus.

Tühermaale kerkis kultuurimälestis

Kui arhitekt Hans Kõll oli määratud Paide kultuurikeskuse projekti autoriks, tuli ta Paidesse, et otsida hoonele sobivat kohta, ja peatus Pärnu tänaval asuva tühermaa juures. «Miks mitte siia? Saaks tükikese kesklinnast korda ja kasitud, pealegi veel ilusa pargi vastas,» kirjutab Kõll oma mälestustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles