Eesti hoiab kurvas edetabelis esikohta

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Turvafirma G4S-i teatel sureb Eestis tulekahjudes igal aastal jätkuvalt mitu korda rohkem inimesi kui teistes Põhjamaades.

Viimastel kuudel on üle Eesti toimunud keskmiselt 70–80 tulekahju, millest mitu on kaasa toonud surmajuhtumeid, mõnest on eluga pääsetud aga viimasel hetkel. Oktoobri viimasel päeval teatas päästeamet järjekordsest traagilisest tuleõnnetusest, kui Tallinna kesklinnas arvatavalt hooletust suitsetamisest alguse saanud korteripõlengus kaotas elu keskealine mees. Nädal hiljem hukkus Kilingi-Nõmmel eramupõlengus 18-aastane neiu. Päästeameti andmetel polnud nende juhtumite puhul kummalgi suitsuandurit, mis on kohustuslik.

Alles paar nädalat tagasi leidis aset kaks äärmiselt ohtlikku sündmust, mille puhul päästis inimesed töökorras suitsu- ja vingugaasiandur. Nimelt registreeris Nublu ühes Tallinna korteris vingugaasihäire, millele reageerinud patrullekipaaž koputas kohale jõudes kõigepealt uksele, kuid keegi ei vastanud. Korteris viibinud eakas proua reageeris lõpuks aknale prõmmimisele ning avas ukse. Selgus, et kogu korter oli paksult suitsu täis ning turvatöötaja helistas kiirelt päästeametisse. Kohale jõudnud spetsialistid selgitasid välja, et proua oli ahju kütnud, ahjusiibri liiga vara kinni pannud ja magama läinud. Tuppa aga jõudsid nii eluohtlik vingugaas kui suits. Proua rääkis hiljem, et oli Nublu signaali peale küll üles ärganud, kuid olukord tekitas temas sedavõrd segadust, et ta ei osanud teha muud kui voodi peal istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles