Nädala esimene pool toob valdavalt külmakraade

Järva Teataja
Copy
Külmakraadid teevad praegu looduses liikujale teene: oht mutta vajuda väheneb ja silmale on härmarüüs maastik ilus vaa­data.
Külmakraadid teevad praegu looduses liikujale teene: oht mutta vajuda väheneb ja silmale on härmarüüs maastik ilus vaa­data. Foto: Karl Adami

Meteoroloogiline talv toob algava nädala esimeseks pooleks lund ja tuisku ning vaid mõnedes mereäärsetes piirkondades kerkivad õhutemperatuurid ühe soojakraadini.

Keskkonnaagentuuri teatel on esmapäeva öö hakul vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Peamiselt saartel sajab kohati kerget lund. Pärast keskööd pilvkate tiheneb. Hommikul levib lõunast põhja lumesajuala ja kohati tuiskab. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-12, rannikul puhanguti 14, saartel kuni 18 m/s. Külma on 6-12, saartel 0 kuni -5 kraadi. Esmaspäeva ennelõuna on pilves. Mitmel pool sajab kerget lund ja tuiskab. Pärastlõunal on selgimisi ning sajuvõimalus väheneb. Puhub kagutuul 5-12, rannikul puhanguti 14, saartel kuni 18 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Külma on 4-7, saartel 0 kuni -3 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Peamiselt saartel sajab kohati kerget lund. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma on 3-8, saarte rannikul tõuseb õhutemperatuur nullkraadini. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Peamiselt saartel sajab kohati kerget lund, rannikul tuleb ka lörtsi. Puhub idakaaretuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma on 1-6, saarte rannikul tuleb kuni 1 kraad sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles