Mitme olulise Microsoft tarkvara tootetoe aeg saab ümber

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
FILE PHOTO: Silhouettes of laptop and mobile device users are seen next to a screen projection of Microsoft logo in this picture illustration taken March 28, 2018.  REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
FILE PHOTO: Silhouettes of laptop and mobile device users are seen next to a screen projection of Microsoft logo in this picture illustration taken March 28, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Foto: Dado Ruvic

Outlook 2013, Office 2013, Exchange Server 2013 ning Excel 2013 on vaid käputäis Microsofti programme ja tooteid, mille tehniline tugi järgmisel aastal lõppeb. Pärast tootetoe lõppu ei saa neid tarkvarasid turvaliseks pidada.

Microsoft peatab 2023. aastal turvauuenduste väljastamise kokku 53 teenusele ja tarkvarale. Kui kasutaja või asutus kasutab neid teenuseid edasi, siis ajapikku kasvab küberintsidendi toimumise tõenäosus ning oht langeda küberrünnaku- või kuriteo ohvriks.

Loetelu kõikides toe kaotavatest Microsofti programmidest ja teenustest leiab RIA blogist. Blogist leiab ka stsenaariumid, mis võivad täituda, kui kasutusel on aegunud tarkvara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles