Vibulaskjate MK sari algas edukalt

Järva Teataja
Copy
Lisell Jäätma asub plokkvibulaskurite maailma edetabelis rekordkõrgel neljandal kohal.
Lisell Jäätma asub plokkvibulaskurite maailma edetabelis rekordkõrgel neljandal kohal. Foto: Türi vibukool

Plokkvibu koondis tuleb Luksemburgis, Strassenis toimunud sise maailmakarika sarja esimeselt etapilt koju kahe medaliga

Võistlustel osalesid eestlastest Lisell Jäätma, Meeri-Marita Paas ja Maris Tetsmann plokkvibu naiste klassis ning Robin Jäätma plokkvibu meeste arvestuses. Treenerina oli kaasas Maarika Jäätma.

Laupäeval toimus kvalifikatsioon, millele järgnes 1/16 duell. Meie noored näitasid kvalifikatsioonis väga häid tulemusi. Meeri-Marita Paas sai 591 silmaga kolmanda asetuse. Temale järgnes Lisell Jäätma 590 punktiga, mis on ka tema isiklik rekord. Uue isikliku rekordi lasi ka Maris Tetsmann, kelle võis leida protokolli üheksandalt realt. Robin Jäätma saavutas eelringides 11 koha.

1/16 duelle alustasid plokkvibu mehed. Robin Jäätma vastaseks oli prantslane N. Cadronet, kelle Robin alistas tulemusega 148:146. Lisell Jäätma 1/16 duelli rivaaliks oli kohalik Lukesmburgi laskur S. Merlin. Matši võitis Lisell 148:140. Meeri-Marita Paasi vastane oli slovakitar S. Schindlerova, kelle Paas võitis 147:143. Maris Tetsmann võitis vastast 144:141, ning liikus edasi 1/8 ringi.

Pühapäeval alistasid mehed ja naised korraga. 1/8 duellis pidi Maris Tetsmann vastase paremust tunnistama 144:146 ning lõpetas võistluse tublil üheksandal kohal. Meeri-Marita Paas võitis hispaanlannast laskurit 146:144. Kuid kahjuks pidi veerandfinaalis tunnistama tugeva belglanna S. Prieelsi ühe punktilist paremust, matš lõppes seisul 147:148. Paasile kõrge viies koht. Lisell Jäätma näitas väga stabiilset laskmist jõudes sellega kuldmedalimatši. Teel sinna alistas ta prantslanna T. Renaudini 148:144, 1/4 duellis teise tugeva prantslanna S. Dodemonti 149:146 ning poolfinaalis esimese asetusega taanlanna T. Gellenthieni 149:148. Finaalis ootas ees maailma esinumber inglanna E. Gibson. Lisell võitles visalt, kuid pidi tunnistama Gibsoni paremust 144:147, sellega võitis Lisell Jäätma hõbemedali.

Plokkvibu meeste klassis võistlev Robin Jäätma näitas samuti väga head laskmist ja pingetaluvust. Meeste konkurents on karm ning kõik 32 meest, kes eelringist edasi said võivad võita. Tema kaheksandikfinaali vastaseks oli tugev India laskur A. Verma. Matš oli tasavägine (148:148) ning kasutusele tuli võtta lisanool, Robini nool oli tsentrile lähemal ning ta liikus edasi veerandfinaali, kus vastaseks tuli suure kogemustepagasiga USA laskur B. Gellenthien. Robin lasi väga hästi ning võitis duelli 149:147 ning liikus edasi poolfinaali. Kahjuks pidi Robin Jäätma tugeva prantsuse laskja N. Girardi (kes hiljem tuli võitjaks) paremust tunnistama 147:149. Pronksmedalimatš osutus väga tasavägiseks ning kõrgetasemeliseks. Vastaseks oli taani laskur M.F ullerton. Duell lõppes viigiseisul 149:149 ning jällegi tuli lasta lisanool. Robini nool oli tsentrile lähemal ning nii see pronksmedal koju toodigi.

Robin Jäätma sõnas, et kvalifikatsioonipäev algas talle suhteliselt kehvalt, kuid teine pool sai ta asjad korda ja lasi kaks punkti alla maksimumi 298/300, kokku 591 punkti. „Esimese etapi kohta on see igati korralik tulemus,” sõnas ta. „Duellides midagi lihtsalt ei tulnud, kõik matšid olid rasked. Peas tiksub ikka, et iga väike viga võib su koju saata. Kokkuvõttes tulin pinge ja laskmisega väga hästi toime, olen rahul. Kahjuks on järgmised võistlused alles jaanuaris, tuleb kuidagi kodustes tingimustes võistlusnärvi säilitada."

Lisell Jäätma märkis, et tema võistlusnädalavahetus sujus väga hästi- „Vaikselt hakkab laskmine paremuse poole minema. Kahjuks pidin leppima teise kohaga aga see näitab, et tuleb veel tööd teha ja motiveerib mind rohkem pingutama."

Meeri-Marita Paas ütles, et temagi on oma võistlusega rahul, sest annab vägagi tunda kui palju on plokkvibu naised paari aastaga arenenud. „Ühe punktiga medali matšidest välja jääda on ikkagi natuke kurb aga see annab motivatsiooni järgmisteks võistlusteks ja tean mida teha, et saavutada edu."

"Kuna ma olen n.ö koondise kõige rohelisem liige, siis mu kiire areng üllatab mind isegi vahel,” kommenteeris Maris Tetsmann. „Isiklik rekord eeldaks teatavat rahulolu, kuid ikka tahaks rohkemat. Üheksas koht on hea, kuid arenguruumi on veel kõvasti eks see tuleb ajaga. Peab rohkem võistlema ja trenni tegema veel. Kokkuvõttes jäin rahule."

Treener Maarika Jäätma lisas, et ta on kõikide laskmisega väga rahul. „Kõik kolm Eesti naist olid TOP 10nes ning lasid üle 290 punkti (max 300), mis on naiskonna mõttes väga kõva tulemus. Robin Jäätma suutis teise poole kvalifikatsiooist lasta väga hästi 298/300st võimalikust ning oli 63 mehe hulgas kõrgel 11. kohal,” põhjendas ta. „Kuna tegemist on sisehooaja algusega ja juba on tulemused päris kõrged, siis see näitab seda, et treeningmeetodid on õiged ja liigume õiges suunas, aina lähemale teravale tipule." (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles