Veel üks toidukoht Tallinna-Tartu maantee ääres jääb suletuks (3)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kükita kohvikusse on võimalik uuelt kiirteelt Tallinna poolt tulles hõlpsalt maha pöörata ja siis jälles teekonda jätkata. Tarvis on üksnes ettevõtjat, kes kohale uuesti hinge sisse puhuks.
Kükita kohvikusse on võimalik uuelt kiirteelt Tallinna poolt tulles hõlpsalt maha pöörata ja siis jälles teekonda jätkata. Tarvis on üksnes ettevõtjat, kes kohale uuesti hinge sisse puhuks. Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinna–Tartu maantee ääres 29 aastat tegutsenud Kükita kohvik pole juba kuid teelistele kehakinnitust pakkunud. Kuigi Võõbu–Mäo uus teelõik, mille lõpuosas kohvik asub, sai valmis ja aeg kohvik taasavada oleks küps, ütles selle omanik Maret Vohla, et temast jäävad uksed suletuks ja parema meelega annaks ta teatepulga kellelegi teisele üle.

Maret Vohla märkis, et kohvikule pole viimased aastad olnud sugugi kerged. «Algul tulid piirangud koroonapandeemia tõttu ja seejärel sulges kohe Võõbu–Mäo teelõigu ehitus meie juurde sissesõidu – ajastus oli meile halb,» lausus ta.

Vohla lootis, et ehitajad teevad maha- ja pealesõidud ning parkla valmis eelmiseks sügiseks, kuid kahjuks jäi asi venima ning kohviku juurde oli vahepeal väga keeruline pääseda. «Pidin olude tõttu töötajaid vähendama. Viimati oli kohvik lühendatud kellaaegadega lahti suvel, kui toitlustasime tee-ehitajaid. Kui mõni möödasõitja sel ajal juhtus sisse põikama, sai ka tema kõhu täis või tassikese kohvi teele kaasa,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles