Professor tuleb ideedega appi turundama Järvamaa toitu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa on tänavu üle-eestiline toidupiirkond, kuid peab maaeluministeeriumi hinnangul tublisti pingutama, et kuidagi eristuda.
Järvamaa on tänavu üle-eestiline toidupiirkond, kuid peab maaeluministeeriumi hinnangul tublisti pingutama, et kuidagi eristuda. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Reedel, 25. novembril ootab Järvamaa toidupiirkonna toimkond ühise laua taha kõiki maakonna toidutegijaid, et ragistada ajusid, kuidas teistest maakondadest eristuda ning Järvamaa toitu rohkem esile tõsta. Selles aitab neid Tartu Ülikooli turunduse professor Andres Kuusik.

Järvamaa toidupiirkonna toimkonnajuht Kristina Gudinas ütles, et seminarile on oodatud nii toiduainete tootjad kui ka toitlustusettevõtted. "Samas oleks tore üritusel näha ka atesteeritud koduköögiga hobikokkasid, kelle poolest Järvamaa on küllaltki kuulus," märkis ta.

Põhjus, miks maakonna toidule sel viisil tähelepanu pööratakse on Gudinase sõnul soov Järvamaa toit rohkem silmapaistvamaks teha. "Seoses toidupiirkonna staatusega hoiab ka maaeluministeerium meil rohkem pilku peal ning on andnud mõista, et Järvamaa toit võiks rohkem pildis olla," põhjendas ta.

Gudinase hinnangul on väikesel Järvamaal küllaltki raske oma toitudega püünele pääseda, sest meie mastaabid on hoopis teised kui näiteks Põhja- või Lõuna-Eestis. "Aga üritama peab ja seetõttu olekski hea kuulda, mida arvab asjatundja väljastpoolt," märkis ta.

Andres Kuusk on Gudinase hinnangul vaieldamatult oma alal üks paremaid asjatundjaid ning suudab kindlasti juhtida Järvamaa toidupakkujate mõtteid õigesse suunda.

Toiduturundamise seminar "Järvamaa toidutootja toodang - kuidas eristub?" algab kell 10 Wittensteini tegevusmuuseumis ja kestab orienteeruvalt viis kuni kuus tundi. Kõigil soovijail tuleks end enne neljapäeva kirja panna, et korraldajad saaks kohtadega arvestada. Osalus on tasuta.

Gudinase selgitust mööda on tema kogemused näidanud, et selliste seminaride kasutegur on juba seegi kui ühe tegevusala inimesed maakonnas saavad ühise laua taga kokku. "Teinekord saavad just sellistest koosolemistest alguse ühised ettevõtmised ja üritused," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles