Hiidkahvel veedab jõulud Albus

Järva Teataja
Copy
Toidupiirkond 2022 Järvamaa avaüritus
Toidupiirkond 2022 Järvamaa avaüritus Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Mais toidupiirkonnaks saades andis maaeluminister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemisregiooniks saamise kohta.

Et maitsete aasta paikkonnaks olemist saaks viia igasse Järva maakonna nurka, erinevate ettevõtjate ja ettevõtete juurde. Hiidkahvlit antakse igal vastsel kuul uude hea toiduga paika, restorani või kohvikusse. Ikka selleks, et maakonna külalised näeksid, et nad viibivad heade maitsete maal.

Alates 15. novembrist kohtab kahvlit Albus Jäägri villas, kus külalisele pakutakse alati parimat. Mäletamist mööda, ei ole hiidkahvel sealkandis esmakordselt. Jäägri villas toimus mais toidupiirkonna avaüritus, kus Järvamaale kui maitsete aasta valitsejale ohjad ulatati ning sümbolina oli selleks just hiidkahvel. Kirjatud hiidhark võtab osa kõigist Jäägri villa üritustest ning jääb Albusse aasta lõpuni.

Kes on valitsuskepi liikumist jälginud teab, et enne novembrit oli kahvel külas kohvik-restos Ajatu, septembris oli Kirna mõisakohvikus, augusti veetis Tallinn-Tartu maantee ääres Tikupoisis, juunis Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal ja juulikuumuse eest oli varjul Põhjaka mõisa restoranis.

2022. aasta toidupiirkonna projekti Järvamaal viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles