Järvalased elavad suhteliselt hästi, aga abivajajaid on viimasel ajal juurde tulnud

Eva Klaas
, reporter
Copy
Suhtelise vaesuse määr Eestis 2021. aastal. Järvamaal oli suhtelise vaesuse osa 18,9 protsenti, mis kuulub Eesti väikseimate hulka.
Suhtelise vaesuse määr Eestis 2021. aastal. Järvamaal oli suhtelise vaesuse osa 18,9 protsenti, mis kuulub Eesti väikseimate hulka. Foto: Statistikaamet

Statistikaameti andmetel elas eelmisel aastal suhtelises vaesuses 22,8 protsenti Eesti elanikkonnast, suhtelise vaesuse määr on aegade suurim ja võrreldes üle-eelmise aastaga suurenes see 2,2 protsenti. Enim peavad vaesust taluma eakamad inimesed ja ühe vanemaga pered.

Suhtelises vaesuses elavaid inimesi on juures eelkõige vanemaealiste seas, seevastu lastega peredes see vähenes. Absoluutses vaesuses elas eelmisel aastal 1,4 protsenti Eesti elanikkonnast. Suhtelises vaesuses elas ligi 301 100 inimest, kelle leibkonna koosseisu arvestav kuusissetulek oli väiksem kui 763 eurot. Absoluutses vaesuses elas 1,4 protsenti Eesti elanikest, aastaga võrreldes vähenes 0,8 protsenti nende inimeste osa, kes ei ole võimelised end ära elatama.

Kõige vähem oli möödunud aastal suhtelises vaesuses elavaid inimesi Harju maakonnas (18,1%). Järvamaal oli neid 18,9 protsenti. Suurem oli suhtelise vaesuse määr Ida-Viru (38,3%), Hiiu (31,6%) ja Võru (31,2%) maakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles