Lasteaialapsed vabanesid kodudes vedelevast nutiprügist

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Aravete lasteaia Mesimumm koolieelikute rühma lapsed tõid kodudest ära oma nutiprügi, kuid avastasid siis, et nende asjadega saab lasteaias veel toredasti mängida.
Aravete lasteaia Mesimumm koolieelikute rühma lapsed tõid kodudest ära oma nutiprügi, kuid avastasid siis, et nende asjadega saab lasteaias veel toredasti mängida. Foto: Dmitri Kotjuh

Aravete lasteaia Mesimumm ja Ambla filiaali Tähemaa lapsed haarasid kinni metalli kokkuostufirma Kuusakoski kampaaniast Nutijaht ning innustasid kodudes oma vanemaid välja otsima kasutult seisva nutiprügi. Kogunenud esemed tõid lapsed lasteaeda, et need jõuaksid elektrooniliste jäätmete kogumiskohta.

Mesimummi lasteaia õppealajuhataja Mariana Väärtnõu ütles, et kogus nii Aravete kui ka Ambla lasteaiast kokku kaks kastitäit nutiprügi. «Kõige rohkem toodi kasutatud nutitelefone, aga ka tahvelarvuteid, sülearvuteid ja laadijaid,» täpsustas­ Väärtnõu.

Tema selgitusel oli kampaania põhieemärk teadvustada lastele, et nutiseadmed on teistsugune prügiliik, mida ei tohi visata tavalise olmeprügi hulka. «Kui nad maast madalast sellise teadmisega kasvavad, siis on lootust, et täiskasvanuna selliseid vigu ei tee. Ehk paneb mõni ka oma vanemad mõtlema ja õigesti toimima,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles