Linnavalitsus tahab Sargvere raamatukogu sulgeda ja külamaja rendile anda

Eva Klaas
, reporter
Copy
Paide linnavalitsus peab plaani Sargvere raamatukogu sulgeda ja külamaja välja rentida. Raamatukoguhoidja Anu Käärik (vasakul) ütleb, et lugejaid pole väikese külaraamatukogu kohta sugugi vähe.
Paide linnavalitsus peab plaani Sargvere raamatukogu sulgeda ja külamaja välja rentida. Raamatukoguhoidja Anu Käärik (vasakul) ütleb, et lugejaid pole väikese külaraamatukogu kohta sugugi vähe. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavalitsus kaalub Sargvere raamatukogu sulgemist kohalikus teeninduskeskuses ja teenuse asendamist Järva valla raamatukogubussiga Krõõt. Teeninduskeskus, mida rahvas tunneb ka kui külamaja, on kavas anda rendile. Selleks on tulemas avalik konkurss.

Raamatukogubuss hakkab Paide linnapea Kulno Kleini selgitusel katseprojektina Sargvere külla käima detsembri algusest, kuid esialgu jääb teadmata ajaks tegutsema ka raamatukogu teeninduskeskuse hoones. Teisipäeval polnud veel teada, kui tihti raamatukogubuss Sargveres peatub. Linnapea Kulno Kleinil seisis ees kohtumine Järvamaa keskraamatukogu direktori Jane Kiristajaga, et seda täpsemalt arutada.

Paide linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maarit Nõmm sõnas, et esialgu on kavas proovida, kuidas raamatukogubuss end õigustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles