Külm tuba kimbutas ka lasteaialapsi

Elu24
Copy
Aravete lasteaias kuivavad laste kindad radiaatori juures..
Aravete lasteaias kuivavad laste kindad radiaatori juures.. Foto: Arnika Tegelmann

«Lasteaiast tuli kiri, et pange lapsed soojalt riidesse,» ütles Järvamaa pereisa, kelle kolmeaastane laps peab käima lasteaias ruumides, kus on väidetavalt ainult 16 kraadi sooja. «Oleme murega kursis,» vastas Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Arnika Tegelmann ja kinnitas, et nüüd on ruumides juba soojem.

Portaal Elu24 sai mureliku kõne Järvamaa pereisalt, kelle selgitusel viibib tema kolmeaastane laps lasteaias ruumides, kus temperatuur jääb 16 kraadi piirimaile. «Lasteaiast tuli kiri, et pange lapsed soojalt riidesse,» ütles Rain (nimi muudetud, toimetusele teada –toim) ja lisas, et talvekülmad on ju alles tulekul. «Mis siis veel edaspidi saab? Lapsed on pidevalt haiged, seda enam, et tegemist on väikeste lastega, kes niigi on sageli tõbised.»

Raini teada on seetõttu olnud juttu ka rühma sulgemisest. See jääb talle aga arusaamatuks ja paneb küsimusi, kas vallal ei ole siis kohustust alusharidust tagada. «Kas omavalitsus võib rühma lihtsalt kinni panna ja lapsed koju saata? Et kui vald ei suuda lastele normaalseid olusid organiseerida, kas siis üks lapsevanem peab talveks töölt koju jääma? Huvitav, kas vald tahab selle kinni maksta?» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles