Aastalõpupidude paus sai läbi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Margus Ansu

Viimased kaks aastat on vajutanud kultuurielule omamoodi pitseri ning kultuurikeskuste ja rahvamajade ürituste kalendrid on olnud koroonakriisi tõttu hõredamad. Sel põhjusel pole rahvas saanud lustida ka jõulu- ja aastavahetus­pidudel, mis on kas olnud piirangutega või hoopis ära jäänud. Tänavu võib pidurõivad kapist välja otsida ja tantsukingad läikima lüüa, sest aastavahetuspeod ootavad­.

Koeru kultuurimaja saatis teabe aastavahetuspeo kohta välja eelmise nädala teises pooles. «Meil on maja täis!» ütles kultuurimaja juht Eva Linno juba sel teisipäeval. See tähendab, et piletid on välja müüdud ja 30. detsembril löövad peol tantsu need, kes küllaltki kiiresti reageerida jõudsid. Linno selgitusel on pärast kaht aastat, mil aastalõpupidu koroona tõttu pidamata jäi, tegemist ka veidi erilisema sündmusega, sest kultuurimaja tähistab tänavu 65. aastapäeva.

Kindlamas kõneviisis hakati Koerus peoteemat arutama varasuvel ja suve jooksul sündiski otsus, et kaks aastat sundpausi saab tänavu lõpu. Esinejatega olid kultuurimajal Linno ütlust mööda kokkulepped juba varasemast ajast. Kuigi tantsubänd tuli välja vahetada, ootas naismustkunstnik Irene Kivaste kaks aastat kannatlikult oma järge ja saab nüüd lõpuks Koeru rahvale tulla oma oskusi näitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles