Päkapikud pakkisid jõuluvana Preediku kodus 1500 kommipakki

Tiit Reinberg
Copy

Järvamaal Jäva-Jaani ligiduses elab jõuluvana Preedik, kes jõulude ajal sõidab uhke autoga ringi ja ulatab igale lapsele kingipaki. Täna olid 11 päkapikku ametis Preediku kodus kommide pakkimisega. Töö oli mahukas, sest pakkidesse tuli saada kolm euroalust magusat.

Preediku kodus lehvis lipumastis täna jõuluvana pildiga lipp, hoovis säras ja vilkus tuletõrjeauto, mis on tuunitud ümber jõuluvana sõidukiks. Toas olid aga päkapikud ametis sadade kilode kommide karpidesse pakkimisega.

Preedik rääkis, et kui seni on ta jõulude ajal rõõmustanud Järva valla lapsi, siis tänavu jõuab ta ka Paide ja Türi linna. “22. detsembril alustan Imaveres Tikupoisi juures ja terve päeva liigun ringi Järva vallas. 23. detsembril sõidan Paide ja Türi linnas,“ selgitas Preedik. „Paides ja Türil tiirutan lihtsalt mööda linna ringi ja kui lapsi kohtan, siis jagan neile kommi. Kui kohtan lapsi Paide ja Türi vahel, siis saavad nemadki paki. Seega sealkandis elavad lapsed võiksid 23. detsembril hästi palju õues olla, et me ikka kokku saaksime.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles