Riik asub edendama rohetehnoloogiaid

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kuulutas välja riigihanke leidmaks rohetehnoloogia arengukiirendi korraldaja iduettevõtetele fookusega materjaliteaduse, ressursside väärindamise ja kemikaalide kasutuse vähendamise teemal.

„Rohepöördes on kahtlemata oluline rohetehnoloogiate arendamine, sest nii saame vähendada inimtegevuse mõju keskkonnale ja enda tervisele, aga ka edukalt toime tulla ressursitarbimise, madala energiatõhususe ja materjaliringluse tagamisega,“ sõnab KIKi arengu- ja koostöökoja juht Helen Sulg. „Seetõttu on riigil taaste- ja vastupidavusrahastust käivitamisel arenguprogramm iduettevõtetele, mis aitab neil arendada rohetehnoloogilisi lahendusi alates ideekorjest kuni investorküpse iduettevõtteni,“ sõnab ta.

KIKi roheinnovatsiooni projektijuht Laura Gredzens selgitab, et kuni 2026. aastani toimub Eestis viis erinevat arengukiirendit rohetehnoloogia ettevõtetele ning juba järgmise aasta teises pooles on plaanis avada ka taotlusvoor prototüüpide arendamiseks ja tehnoloogiate katsetamiseks. „Kiirendid tehakse viies erinevas valdkonnas. Selle hankega otsime tegijat just materjaliteaduse, ressursside väärindamise ja kemikaalide kasutuse vähendamise teemal. Teistes valdkondades kuulutame hanked välja juba peatselt,“ lisab ta.

Hankes on osalema oodatud pakkujad, kes osutaksid mitu kuud kestvas arenguprogrammis iduettevõtetele tehnoloogia ja äriarendamise teenuseid, mis muu hulgas hõlmavad ideekorjet, inkubatsiooni, äri ning prototüübi arendamist ja piloteerimist.

Riigihanke pakkumuste esitamise tähtaeg on 27. detsembril kell 12. Hanke infotund toimub 30. novembril kell 10.30, kuhu on võimalik registreeruda kuni 29. novembrini riigihangete registri kaudu. Täpsemalt leiab hankeinfo riigihangete registrist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles