Esimesed külmakraadid ajasid jäämeistrid tegudele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sargvere elanik Klaarika Uusmaa naudib siledat jääd küla liuväljal igal võimalusel. Uisurõõme on oodatud sinna kogema ka kaugemalt tulijad.
Sargvere elanik Klaarika Uusmaa naudib siledat jääd küla liuväljal igal võimalusel. Uisurõõme on oodatud sinna kogema ka kaugemalt tulijad. Foto: Dmitri Kotjuh

Sargvere küla Paide linnas näitas head eeskuju, rajades kohe esimeste külmakraadidega asfaltkattega spordiplatsile liuvälja. Advendiaja alguseks oli jää juba sedavõrd tugev ja sile, et külarahvas ja inimesed kaugemalt võisid uhkeid uisutiire teha.

Sargvere küla elanik Klaarika­ Uusmaa ütles, et liuvälja tegemise tava on ammune. Eelmisel talvel korraldasid nad seal toredaid üritusi ja jäähokivõistlusegi, kus mängis kaasa lausa naiste jäähokikoondise liige Katrin Talvak.

Uusmaa selgitusel on Sarg­vere liuvälja rajamise taga kogukond ja vabatahtlik Toivo Vende, kes oma vabast ajast ja heast südamest jääd meisterdab ja kiht kihi haaval lihvib. «Tänavu alustasime tõesti juba esimeste külmakraadidega novembri lõpus ja praegu on umbes kaheksa kihti peale lastud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles