Detsembrist saab esitada kalastuskaardi taotlusi järgmiseks aastaks

Järva Teataja
Copy
Väätsa kalapüük
Väätsa kalapüük Foto: Dmitri Kotjuh

Alates järgmisest 1. detsembrist on võimalik soetada veebilehel kalaluba.ee kalastuskaarte 2023. aastaks. Kalastuskaarti saab taotleda ka Keskkonnaameti kontoris kohapeal, sh ka Türil, posti ja e-posti teel. Enne kalastuskaardi taotlemist tuleb veenduda, et oleks esitatud kohustuslik püügiaruanne eelneva perioodi kalastuskaardi eest.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko sõnul saavad kalastuskaardid kiiremini otsa väikejärvedel ja Võrtsjärvel, kuid merel jagub kalastuskaarte pikemaks ajaks. „Tavaliselt on kalastuskaartide soovijate hulk suurem väikejärvedel ja Võrtsjärvel. Sinna ette nähtud nakkevõrkude load saavad otsa kiiremini. Merel seevastu jagub neid pikemaks ajaks. Alates ajast, mil nakkevõrkude lubade kehtivus läks kuuajaliselt üle 7 päevaseks, jagub neid ka palju enamatele püüdjatele, “ ütles Aimar Rakko.

Paberkandjal kalastuskaardi taotlusi võetakse vahetu kontaktina Keskkonnaameti kontorites vastu vaid 1. detsembril ajavahemikus kella 9 kuni 10.

Pärast seda saab täidetud taotlused jätta kontori postkasti või osta kalastuskaart internetist aadressil kalaluba.ee.

Kõige mugavam ja kiirem on taotleda kalastuskaarti veebilehelt kalaluba.ee. Taotleja saab keskkonda sisse logida kas ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID vahendusel. Kalastuskaardi soetamiseks peab veebilehe kalaluba.ee klõpsama valikul „kalastuskaart“, seejärel tuleb valida püügivahend, sobiv maakond ja veekogu. Kindlasti tuleb ära märkida püügi alguskuupäev ning arvestada sellega, et juba ostetud kalastuskaardi kehtivuse perioodi ei ole võimalik muuta ega ka kalastuskaarti kehtetuks tunnistada. Kalastuskaardi eest on võimalik maksta kohe pärast taotlemist internetipangas või krediitkaardiga.

Veebis saab kalastuskaardi osta ainult endale. Keskkonnaametis kohapeal saab kalastuskaardi taotluse üle anda ka teise isiku eest. Selleks on nõutav taotleja kirjalik volikiri. „Põhjus on selles, et lisaks kalapüügiõigusele võetakse kalastuskaardiga ka kohustus esitada püügiaruanne. Me ei tohi lubada sellist olukorda, kus keegi võtab näiteks teise teadmata talle püügiaruanne esitamise kohustuse, mis võib endaga kaasa tuua ka rahalise karistuse. Seetõttu peame kindlalt veenduma, et kalastuskaardi ostja on seda tõepoolest soovinud,“ selgitas Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja.

Enne uue taotluse esitamist tuleb veenduda, et eelnevate lubade püügiaruanded on esitatud. Püügiaruanne peab esitama ka siis, kui püügil ei käidud või püügil käies saaki ei saadud. Elektrooniliselt saab püügiandmeid esitada veebilehel kalaluba.ee, Keskkonnaametis kohapeal või posti teel. Andmevõlglased uut kalastuskaarti taotleda ei saa.

Täpsem teave kalastuskaardi taotlemise kohta on Keskkonnaameti veebilehel. Küsimuste korral saab pöörduda Keskkonnaameti klienditoe telefonil 662 5999 või e-posti aadressil info@keskkonnaamet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles