„Minu üleskutse on vähem süüa, aga see-eest tervislikult ja kvaliteetseid tooteid,“ ütles Kruustük. Tema sõnul ei ole lihamassi söömine inimesele ohtlik, aga sellel pole ka toiteväärtust, sest sisuliselt on see saadud mehaaniliselt töödeldud kontidest. Mitmed tootjad lisavad seda lihapallidesse, pihvidesse, keeduvorsti, viineritesse, sardellidesse, poolsuitsuvorsti.
„Soovitan inimestel lugeda tootesilte, et kas ostetav lihatoode ka tegelikult sisaldab liha ja verivorst verd,“ rääkis Kruustük.
Toidutootja sõnul on murettekitav tendents, et üha rohkem lapsi ei söö koolis liha, kuna see ei ole sõprade seas trendikas.
Kristi Kerner tõdes, et liha kohta levitatakse hästi palju valeinformatsiooni, et selle söömine teeb paksuks, liha sisaldab kahjulikke aineid, on ebaeetiline ja keskkonnakahjulik tegevus.
„Täiesti vale on väide, et liha teeb paksuks. Liha ei ole kahjulik toiduaine, ebatervislik on seda süüa liiga suurtes kogustes ja valesti töödelduna, näiteks kõrbenuna. Seega tuleks pöörata tähelepanu kogustele ja valmistusviisile,“ selgitas teadlane. Tema sõnul on ebatervislikud näiteks kartulikrõpsud, mis on sealihast keskmiselt kaks korda rasvasemad ja samas sisaldavad kolm korda vähem valke.
Kerneri sõnul ei vasta tõele ka väide, et inimene saab liha süües erinevaid kahjulikke aineid või mikroobe. Eesti on Euroopa Liidu liige, kus on seadustega sätestatud meetmed, kuidas tuleb liha ohutult käidelda ja toota. Näiteks on keelatud hormoonide söötmine põllumajandusloomadele ning antibiootikume ei kasutata profülaktikaks vaid ainult raviks.