Liiklusest kõrvaldatud juhi vabandus: tahtsin eksamiks harjutada

BNS
Copy
Algaja juht.
Algaja juht. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvekeskuse andmetel on politsei sel aastal liiklusest kõrvaldanud rohkem kui 3000 juhti, kellel puudub vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus.

Esmakordselt liiklusest kõrvaldatud juhid toovad sageli põhjuseks iseseisva harjutamise varsti toimuvaks transpordiameti sõidueksamiks. „Tagajärjeks on aga see, et lisaks karistuseks määratavale kuni 800 euro suurusele rahatrahvile või arestile on esmast juhiluba soovival inimesel vähemalt aastaks piiratud eksamile minek,” märkis liiklusjärelevalvekeskus.

Politsei tuletab meelde, et auto ja mootorratta juhtimisõigus ning esmane juhiluba väljastatakse inimesele, kes ei ole karistatud juhtimisõiguseta sõitmise, liiklusõnnetuse põhjustamise, alkoholi piirmäära ületamise, peale liiklusõnnetust alkoholi tarvitamise, kiiruseületamise, peatumismärguande eiramise, liiklusõnnetusest mitteteatamise, liiklusõnnetuse sündmuskohalt põgenemise eest ja ei oma karistust liiklusalase kuriteo toimepanemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles