Kultuuripärli tiitlit püüab viis kandidaati

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa kultuuripärl 2021 Kaja Kraav
Järvamaa kultuuripärl 2021 Kaja Kraav Foto: Dmitri Kotjuh

Kuni 21. novembrini kutsus kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp üles esitama maakonna preemiate kandidaate. Õigeks tähtajaks laekus avaldusi muljetavaldavalt palju.

Ekspertgrupi kontaktisik Liina­ Lehis andis teada, et aastapreemiatele on esitatud 14 ette­panekut, kultuuripärli tiitlile viis ja elutööpreemiale kolm kandidaati. Preemiasaajad selguvad uue aasta alguses pidulikul tunnustusüritusel.

Kultuuripärli preemiaga tunnustatakse kunsti-, rahvakultuuri- ja spordivaldkonna inimeste tööd ning innusta­takse erialast pühendumist. Kultuuripärli kandidaadiks võis esitada Järvamaal tegutsevaid füüsilisi isikuid, kes on tänavu maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel silma paistnud. Augustis otsustas kultuurkapitali nõukogu muuta kultuurkapitali maakondliku aastapreemia rahastuse põhimõtteid. Toetudes ekspertgruppide kontaktisikutelt saadud ettepanekule, otsustati suurendada kultuuripärli preemia suurust. Edaspidi on kõikides maakondades preemia võrdselt 2500 eurot ning seda rahastab ainult kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles