Jalgpallihall tuleb, kuid esialgu säästuvariandis

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Viljandi mitmeotstarbeline sisehall sai valmis õigel ajal. Lähima kümne aasta jooksul ei suuda ükski kohalik omavalitsus enam sellist halli ehitada.
Viljandi mitmeotstarbeline sisehall sai valmis õigel ajal. Lähima kümne aasta jooksul ei suuda ükski kohalik omavalitsus enam sellist halli ehitada. Foto: Elmo Riig

Kultuuriministeeriumi plaan ehitushindade kallinemise tõttu toetada täiendavalt Kuressaares, Pärnus, Rakveres ja Paides jalgpallihallide rajamist on kahtlemata rõõmusõnum. Halb uudis on see, et elu on vahepeal teinud sellise kannapöörde, et kolme miljoni eest on võimalik nüüd ehitada üksnes kütteta halli, kus on seinad, kunstmuru ja väike tribüün.

Kultuuriministeerium tegi ettepaneku eraldada 2023. aasta kultuurieelarve regionaalsetest investeeringutest jalgpalli- ja võimlemishalli rajamiseks Kuressaarele ja Paidele miljon eurot lisaraha. Jalgpallihalli rajamisest loobunud Jõhvi tagastatud 1,5 miljonit eurot jagatakse pooleks samal aastal toetust saanud Pärnu ja Rakvere vahel.

Loodetavasti muudab järgmisel nädalal riigikogus riigieelarve vastuvõtmist tähistav haamrikolksatus miljoni euro tuleku Paidesse võimalikuks. Varem on riik Paidele eraldanud juba 1,5 miljonit eurot jalgpallihalli ehituseks. Esialgu pidi halli ehitus algama juba sel aastal ja valmima 2023. aasta sees. Kuna see polnud majanduses valitseva olukorra tõttu võimalik, küsis Paide linnavalitsus ajapikendust ja aasta jagu seda ka sai. Seega peab jalgpallihall valmima hiljemalt 2024. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles