Suure peo osalised sätivad end stardivalmis

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
13. noorte laulu- ja tantsupeo rahvamuusikapeo maakondlikud eelvoorud algasid novembri esimesel nädalavahetusel Tartust.
13. noorte laulu- ja tantsupeo rahvamuusikapeo maakondlikud eelvoorud algasid novembri esimesel nädalavahetusel Tartust. Foto: Sten Weidebaum

Tuleval suvel Tallinnas peetavale noorte laulu- ja tantsupeole on esialgsetel andmetel Järvamaalt pürgimas üle poole­saja taidluskollektiivi. Kui praegu veel harjutatakse peokavas olevaid laule, tantse ja pillilugusid klassides ja prooviruumides isekeskis, siis jaanuarist algab suurem ühisproovide maraton.

Suurpeol osaleda soovivate kollektiivide kirjapanek läks lukku oktoobri keskel. Laulu- ja tantsupeo Järvamaa kuraator Eva Linno sõnas, et novembri lõpu seisuga on Järvamaalt end üles andnud 58 kollektiivi.

Ta täpsustas, et see pole lõplikult kinnitatud arv ja nimekirjas võib veel ette tulla pisimuudatusi. Laulukollektiive on praegu Linno andmetel kirjas 19, orkestreid kaks, rahvamuusikakollektiive viis, tantsurühmi 27 ning võimlemisrühmi viis. «Järvamaa kollektiividel on kokku 23 liigiproovi, meist kümme maakonnas ja 13 regionaalsed väljaspool maakonda,» ütles Linno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles