Järvamaa paremad lauljad astuvad üles Paide muusika- ja teatrimaja laval

Järva Teataja
Copy

Reedel võtsid Paide Muusika- ja Teatrimajas mõõtu Järvamaa parimad noored lauljad. 64 lauljat võistles viies vanuserühmas. Kohti poolfinaalis ei jagatud, kuid igast vanuserühmast pääses edasi kuus parimat lauljat, kes astusid laupäeval üles Paide Muusika- ja Teatrimaja suurel laval “Laulukaar 2022” finaalvõistlusel.

Aarne Saluveer võttis finaalvõistluse kokku nii: “Mulle läks väga hinge see, et Järvamaal nii palju noori ja lapsi, kes püüavad maailma ilusamat ja mõtestatumat poolt meieni tuua.” Saluveer sõnas, et “Laulukaare” finaalis üles astunud lauljad jätsid kogu žüriile väga hea mulje. Kogenud koorijuhina on Saluveeril juhendajatele mõned soovitused: “Selleks, et lapsed ise tunneksid, et nö “halba” lavanärvi oleks vähem, tasub lauljaid ette valmistada - juhtida tähelepanu sellele, kellel on seljas ülikond, kellel jalas kontsad ja nii edasi - kuidas teha nii, et see kogemus oleks laulja jaoks ainult tema ja laul. Mida rohkem see õnnestub, seda rohkem on meil tulevikus neid, kes ei esita lihtsalt kellegi hitti selleks, et ööklubis raha teenida, vaid selleks, et kellelegi hinge minna.”

“Laulukaar 2022” sündmust korraldasid Järvamaa Omavalitsuste Liit ja Paide Muusika- ja Teatrimaja. Toetasid Paide Linn, Kultuurkapital ja Rahvakultuuri Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles