Esmaspäeval avatakse Kaitseliidu tuhande meetri lasketiir

Järva Teataja
Copy
Foto: Kaitseliit

Lääne-Virumaal Rutjas asuva lasketiiru avavad kaitseminister Hanno Pevkur ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Uuel lasketiirul on 30 laskerada distantsiga kuni 300m, 20 laskerada distantsiga kuni 500m ning 10 laskerada distantsiga kuni 1000m. Samuti on lasketiirul taktikaline laskeala, mille laskedistantsiks on kuni 50m.

„Kauaoodatud unistus on täitunud. 1000 m lasketiiru rajamine on paljude tublide inimeste ühiste jõupingutustena saavutatud märkimisväärne tegu. Rutja 1000m lasketiir annab väga positiivse lisatõuke Kirde maakaitseringkonna snaipritele ja täpsusküttidele oma erialaoskuste täiendamiseks, samuti võimaldab kergejalaväelastel parandada väljaõppekvaliteeti pikemal maal sihtmärgi tabamisel“, ütles Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu.

Valminud lasketiiru rajamine oli tingitud Kaitseliidu üldisest vajadusest avardada väljaõppe võimalusi.

Lasketiiru ehitusprojekti koostas Sirkel & Mall OÜ ning see valmis 2021. aasta sügisel. Lasketiiru ehitustööd teostas Verston OÜ. Ehitustööde aegset omanikujärelevalvet tegi Tallinna Linnaehituse AS. Ehitustööde kogumaksumuseks kujunes ligi 599 tuhat eurot.

Rutja 1000m lasketiir on Kaitseliidu pikima distantsiga lasketiir. Kuna Kaitseliidu kinnistud on enamasti väiksed, ei ole sellise laskedistantsiga täiendavate lasketiirude rajamine lähiaastatel tõenäoline.

Järgmisel aastal on Kaitseliidul kavas Hiiumaal Kapasto 100m ja Saaremaal Karujärve 300m lasketiirude rajamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles