Selgusid Järvamaa parimad lauljad

Kuido Saarpuu
Copy

Eelmisel reedel ja laupäeval võtsid Paide muusika- ja teatrimajas mõõtu maakonna parimad noored lauljad. 64 lauljat võistles viies vanuserühmas. Kohti poolfinaalis ei jagatud, kuid igast vanuserühmast pääses edasi kuus parimat, kes astusid laupäeval üles muusika- ja teatrimaja suurel laval finaalvõistlusel «Laulukaar 2022».

Žürii liikmele Aarne Saluveerile valmistas heameelt, et Järva­maal on nii palju noori ja lapsi, kes püüavad maailma ilusamat ja mõtestatumat poolt meieni tuua.

Saluveer sõnas, et «Laulukaare» finaalis üles astunud lauljad jätsid kogu žüriile väga hea mulje. Kogenud koorijuhina oli tal juhendajatele mõndagi õpetada. Et nii-öelda halba lavanärvi oleks vähem, soovitas ta lauljaid ette valmistada. «Juhtida tähelepanu sellele, kellel on seljas ülikond, kellel jalas kontsad ja nii edasi – kuidas teha nii, et see kogemus oleks lauljale ainult tema ja laul,» lausus ta. «Mida rohkem see õnnestub, seda rohkem on meil tulevikus neid, kes ei esita lihtsalt kellegi hitti selleks, et ööklubis raha teenida, vaid selleks, et kellelegi hinge minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles