Jõuluaeg toob Väätsale viis kohvikuõhtut

Järva Teataja
Copy
Väätsa rahvamaja vaateaknad ja jõuluturg
Väätsa rahvamaja vaateaknad ja jõuluturg Foto: Dmitri Kotjuh

Üks suurim turistimagnet Järvamaal on ainult kuu aega kättesaadav. Nimelt 6. detsembrist kuni 6. jaanuarini avatakse Kesk-Eesti külakeses Väätsal muinasjutuline jõuluküla.

Juba kuues kord saab detsembris võtta jalge ette tee Väätsa rahvamaja akende alla. See on 24/7 avatud tasuta vabaõhu-elamuskeskus, mis oma silmaga kaemist väärib ja kõiki lapsemeelseid rõõmustab. Viie aasta jooksul on seda imetlenud peaaegu 50 000 silmapaari.

Sel korral vilguvad, plingivad ja särvad tuledes 50 imelist Väätsa rahvamaja akent ja kümmekond Päikeselise kohviku vaateakent, et pakkuda külalistele muinasjutulist jõulutunnet. Väätsa kogukonna ja lähiümbruse elanike poolt valminud ja koostöös dekoreeritud jõulused vaateaknad on kiiduväärt ühislooming. Eriline vaatamist väärt atraktsioon on avatud 24 tundi ööpäevas.

Lisaks liikuvatele akendele, rõõmustab kahel päeval kingiotsijaid ka jõuluturg. Jõuluvana kingikotti on võimalik soetada käsitööd ning rikastada jõulupakke imeliste maitsetega. Ava- ja laadapäeval saab nautida erinevaid esinejaid. Jõuluturg on kahel korral, teisipäeval 06.12 kell 18-20 ja pühapäeval 18.12 kell 16-18.

Nina ja varbaid saab soojendada ning nautida glögi koos jõuluküpsetistega Päikeselises kohvikus rahvamaja kõrvalmajas. Ka kohvik on erakorraliselt kauem avatud viiel õhtul: 6., 10., 11., 17. ja 18. detsembril, uks on lahti kella 18-21.

Tulge päeval või tule ka öösel! Väätsal tuled põlevad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles