Transpordiamet: Võimalusel väldi praeguste ilmaoludega liiklemist

Järva Teataja
Copy
Lumesadu muudab teeolud keerulisteks.
Lumesadu muudab teeolud keerulisteks. Foto: Marko Saarm

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt levib kolmapäeva varahommikul Lõuna-Eestist alates tihe lumesadu üle maa ning kolmapäeval võivad teeolud olla keerulised. Transpordiamet soovitab inimestel liiklemist võimalusel vältida.

Ööl vastu kolmapäeva on saartel ja mandri läänerannikul mitmel pool jäidet, võib ka jäävihma sadada. Varahommikul levib Lõuna-Eestist alates tihe lumesadu üle maa. Orienteeruv lumesaju hulk on päeva jooksul kuni 10 cm, kohati kuni 15 cm. Kagutuul ulatub iiliti 10-14 m/s ning põhjustab tuisku.

Kõik teehooldajad annavad endast parima ning kogu tehnika on väljas, ent kõikide teede puhastamine võtab aega.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles