Kõrgessaare seikluspargis algavad tuleval kevadel uue metsa istutustööd

Järva Teataja
Copy
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kõrgessaare seikluspargi alale istutatakse sealt metsatööde kava alusel maha võetud puude asemele männid, mis sobivad sealse pinnase ja kasvutingimustega.

Türi vallavalitsuse ehitus- ja keskkonnaspetsialist Grete Kaljulaid sõnas, et 6. detsembril said Kõrgessaare seikluspargi metsarajal kokku Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK), Türi Spordiklubide Liidu (TSKL), Türi Halduse ja Türi Vallavalitsuse esindajad, et arutada seiklusparki ümbritseva metsa-ala edasist istutusplaani.

Kõrgessaare seikluspargi kinnistul tegi RMK raietöid 2021-2022. aasta talvel. Raietööd viidi läbi metsatööde kava alusel.

Kaljulaid selgitas, et 2023. aasta kevadel planeeritakse uute puude istutust ja eilsel kohtumisel leiti, et valdavaks istutatavaks puuliigiks saab mänd. „Mänd sobib sealse pinnase ja kasvutingimustega," märkis ta. Samuti lepiti kokku, et maapinda masinaga ette ei valmistata. Seikluspargi terviseradade vahele suur masin maapinna ettevalmistustööd tegema ei mahu ja puud istutatakse käsitsi.

TSKL esindajad esitasid RMKle omapoolse soovi, et discgolfi viskekoridoridesse ja rattaradadele uusi puid ei istutataks.

Kaljulaid sõnutsi lepiti kokku, et varakevadel vahetult enne istutustöid saadakse veel kokku, et märkida üles täpsemad alad. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles