GALERII ⟩ Paide on mattunud lumepudrusse

Järva Teataja
Copy

Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt oli alanud nädalal Eestisse oodata omajagu lumelisa, seda eriti just mandril. Vähemalt nii on Järvamaal ka läinud. 

Ka sünoptik Kairo Kiitsak avaldas eelmise nädala lõpul sotsiaalmeedias postituse, milles avaldas, et prognoositav kogu sademete hulk selleks nädalaks varieerub mudelite lõikes väga palju. „Mis on paratamatus, aga on näha, et sademeid on omajagu oodata. Lumevaip muutub iga järgneva päevaga paksemaks. Illustreerimiseks on valitud 2 ilmamudelit ja asukohaks on Eestimaa süda. 10-20 cm on täiesti reaalne, võib-olla rohkemgi. Lumised ilmaolud panevad proovile nii autojuhtide sõiduoskuse kui ka talvise teehoolduse,” avaldas sünoptik, viidates Meteologixile (valitud ilmamudelid - ECMWF ning ICON).

Neljapäeval koondub madalrõhkkond Soome ja Botnia lahe kohale ning selle serva mööda lisandub lund ja lörtsi. Päeva peale jääb sadu nõrgemaks ja sajuhood muutuvad harvemaks. Tuul pöördub läänekaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on -4..+1°C, pärastlõunal muutub ilm külmemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles