Väärikas eas võrkpallurid kogunesid sõbra mälestuseks mängima

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Täna toimus Paide linnavõimlas hiljuti meie seast lahkunud seeniorvõrkpalluri Valdeko Lugna mälestusturniir, kuhu kogunesid palli mängima tema kunagised võistluskaaslased üle kogu Eesti.

Turniiri korraldaja Enn Sõmer ütles, et Valdeko Lugna oli väärikas eas võrkpallureile teada-tuntud mängija. "Ta alustas noorelt jõudes välja suisa Eesti noortekoondisesse ning mängis võrkpalli vähemal või rohkemal määral kogu oma elu," lausus ta.

Veel eelmisel aastal tuli Valdeko Lugna Eesti võrkpalli meistrivõistlustel 70-aastaste ja vanemate meeste arvestuses Paide võistkonnaga hõbemedalile. "Nüüd kogunesid teda mälestama kõik need, kes temaga kunagi koos on võrkpalli mänginud," märkis Sõmer.

Sõmeri sõnul oli Lugna kirglik võrkpallur kogu elu ning süstis spordipisiku ja armastuse võrkpalli vastu edasi ka oma pereliikmetesse. Enn Sõmer kinkis perele mälestuseks foto ühest koolipõlve võistlusest, kus Valdeko Lugna kunagi osales ning tema viimasest medalivõidust aasta tagasi. "Tegelikult oligi selle turniiri teoks saamise taga Lugna perekond, kes kõik toetasid ja aitasid võistlust ja ühist koosolemist korraldada," kiitis Sõmer.

Perekonna nimel tänas võrkpallureid Valdeko Lugna väimees Alari Teppan, kes ütles, et neil on hea meel näha, et Valdeko sõbrad ja kaasteelised jätkavad mängimist ning soovis, et nad ei viskaks palli nii lihtsalt nurka, vaid mängiks seni kuni sellest vähegi rõõmu tunnevad. "Nii tegi ka Valdeko," sõnas ta.

Valdeko Lugna ise on kunagi Järva Teatajale öelnud, et hakkas võrkpallitreeningutel käima 1957. aastal ja pole lakanud selle alaga tegelemast veel 70-aastasenagi. "Võrkpall on võrkpall. See mäng on kasulik nii füüsilisele kui ka minu psüühikale," lausus ta. "Teisalt on tegemist meeskonnaalaga. Oluline on kooskäimine, asja juurde käib ka sõbralik lõõp. Me pole vaid meeskonnakaaslased, vaid head tuttavad-sõbrad ka eraelus."

See kõik hoidiski mängumeest nii kaua aastaid võrkpalli juures.

Mälestusvõistlustel saadi kokku kolm meeskonda: Elva, Paide ja Tallinna Kalev. Omavahel mängiti sotid selgeks kahegeimilistes mängudes ja pärast seda mindi Kreisi Trahterisse keha kinnitama ja olnud aegu meenutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles