Klassikaraadio läheb pühadele vastu erilise kontserdisarjaga “Viis laulu”

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Klassikaraadio klaveritoas esinevad pühade-eelsel nädalal omanäolised eesti muusikud. Alates esmaspäevast, 12. detsembrist kõlab klaveritoas viiel pärastlõunal kell 15.15 elav muusika, millest saab osa nii raadioeetri kui ka ERR kultuuriportaali ja Jupiteri vahendusel.

Pühadeootuses kingivad viis muusikut kuulajatele pooltunni oma loomingu ja mõtetega. Klassikaraadio klaveritoas astuvad üles džässpianist Raun Juurikas, muusik ja luuletaja Kaisa Kuslapuu, laulja ja näitleja Maili Metssalu, Vabariigi Pillimees Kert Krüsban ning palaganibluusi kollektiiv Kaisa Ling Thing.

Kontserdisarja avab lopsakalt mitmekülgne muusik Raun Juurikas. Süntesaatorimaastiku „halliks kardinaliks” nimetatud Raun Juurikas ühendab esmaspäeva pärastlõunal elektroonilised ja akustilised helid.

Teisipäeval annab minikontserdi ansambli Lonitseera eestvedaja Kaisa Kuslapuu, kelle instrumentide hulka kuuluvad klaver, orel, karmoška, torupill ja viled. Mitmekülgse muusiku ja luuletaja käekirja ja mõttemaailma on mõjutanud nii klassikaline, džäss- kui pärimusmuusika. Millistel instrumentidel musitseerib ta Klassikaraadio klaveritoas, selgub teisipäeval.

Laulev näitleja Maili Metssalu, kitarrist Jaan-Eerik Aardam ja klaverimängija Ott Kartau esitavad kolmapäeval muusikat Maili sügisel ilmunud autoriplaadilt „Kahe une vahel”.

Vabariigi Pillimees, 24-aastane lõõtsavirtuoos Kert Krüsban lubab jõulueelsel ajal esitada kuulajatele oma lemmiklugusid.

Kontserdinädalale paneb punkti Eesti parim (olgugi et ainus) palaganibluusi kollektiiv Kaisa Ling Thing.

“Viis laulu” otsesaade jõuab raadioeetrisse Klassikaraadio klaveritoast, kus pühade meeleolu loovad jõulukuusk ja küünlahelk. Klassikaraadio avab klaveritoa uksed piiratud arvule külalistele ning kutsub veetma pärastlõunat hea muusika seltsis. Huvilistel palutakse end registreerida aadressil lisete.velt@err.ee

“Viis laulu” otseülekanded Klassikaraadios, ERR kultuuriportaalis ja Jupiteris alates 12. detsembrist kell 15.15

Esmaspäeval, 12. detsembril Raun Juurikas

Teisipäeval, 13. detsembril Kaisa Kuslapuu

Kolmapäeval, 14. detsembril Maili Metssalu

Neljapäeval, 15. detsembril Kert Krüsban

Reedel, 16. detsembril Kaisa Ling Thing

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles