Teede lahtilükkamine võib viibida

Järva Teataja
Copy
Teeolud Järvamaal 2020. aasta jaanuaris.
Teeolud Järvamaal 2020. aasta jaanuaris. Foto: Lugeja foto

Täna varahommikul on riigiteed sajupiirkonnas Pärnu-Mäo-Rakvere piirist ida pool lumised. Mujal on lumesadu nõrk ja põhiteede teekatted on soolaniisked. Siiski esineb üle Eesti tugevat pinnatuisku ja tuule puhanguid. Öö ja hommiku jooksul on tulnud mitmeid teateid teele kukkunud puudest. Sadu on hetkel kõige intensiivsem Eesti lõunaosas.

Päeva jooksul levib tihe lumesadu, tuisu ja väga tugeva tuulega Loode-Eesti suunas. Tugev tuul ja sadu muudavad sõiduolud väga halvaks. Puhub kirdetuul 8-14, puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 14-19, puhanguti kuni 26 m/s. Pärastlõunal Kagu-Eestist alates tuul vähehaaval nõrgeneb. Temperatuurid püsivad miinuspoolel. Päeva jooksul on prognoositav lume hulk 10-15 cm, Põhja-Eestis kohati kuni 25 cm. Isegi kui teeolud tunduvad sõitu alustades head, tuleb arvestada, et sõiduolud muutuvad tänase päeva jooksul kiiresti. Võimalusel vältida liiklusesse minemist, eriti pikemate sõitude alustamist. Kui see ei ole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele:

Transpordiamet kehtestas esmaspäeval kell 6.00 rohke lumesaju ja tuisu tõttu üle kogu Eesti riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi. Teede nõutav seisunditase ei ole kõikjal tagatud!

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles