Detsembris avaneb taastuvenergia salvestusseadmete toetus

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ja Keskkonnainvesteeringute Keskus töötasid välja ettevõtetele suunatud toetuse soojus- ja elektrienergia salvestusseadmete soetamiseks.

„Taastuvenergiale üleminekul on ambitsioonikate eesmärkide täitmiseks ühelt poolt tarvis investeerida taastuvenergia tootmisjaamade rajamisse, aga samal ajal tuleb aina aktiivsemalt kasutusele võtta ka salvestusseadmeid. See võimaldab suurema tootlikkusega tundidel osa energiat salvestada, et seda oleks võimalik kasutada väiksema tootlikkusega ajal,“ rääkis majandus- ja taristuminister Riina Sikkut. „Uus toetus on vajalik energiasalvestuse turule hoo andmiseks, et tulevikus oleks salvestusseadmete olemasolu Eestis juba laiemalt levinud.“

Salvestusseadmete toetusega jagatakse ettevõtetele 7,8 miljonit eurot, mis pärineb Euroopa Liidu taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF). Toetust antakse vaid taastuvatest allikatest energiat tootvatele äriühingutele.

Toetuse maksimaalne suurus elektrienergia salvestusvõimsuse iga megavati kohta on 360 000 eurot käibemaksuta. Soojusenergia salvestusvõimsuse maksimaalne toetus iga 1000 kuupmeetri kohta on 220 000 eurot käibemaksuta. Maksimaalne toetussumma ühele taotlusele on miljon eurot.

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab taotlusvooru 30. detsembril. Toetuse infopäev toimub 19. detsembril algusega kell 9.30.

Rohkem infot toetuse ja infopäeva kohta leiab KIKi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles