Reformierakonna valitsus viib rahva vaesusse

Priit Toobal
, Põhja-Sakala vallavolinik (Keskerakond)
Copy
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Elmo Riig

Üsna vähe on saanud tähelepanu statistikaameti 30. novembri teade majanduse langusse pöördumisest. Sisemajanduse kogutoodang oli kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes kahanenud 2,4 protsenti. Samas Ärileht ähvardab lausa tormiga ja võrdleb olukorda 2008. aastaga, mil sisenesime suurde majanduskriisi. Muide, ka siis sisenesime kriisi oravapartei juhtimisel.

Võrdlus 2008. aastaga on asjakohane, sest toonagi olime olukorras, kus sisemajanduse kogutoodang kahanes, ehkki sissetulekud veel suurenesid. Usun, et paljudel on juba meelest läinud, kuidas Andrus Ansipi valitsus majanduskriisile reageeris. Eredamad näited on kindlasti käibemaksu «ajutine» tõstmine 18 protsendilt 20 protsendile, kütuseaktsiisi tõstmine, sealhulgas eridiisli aktsiisi tõus, maagaasi aktsiisi tõus 130 protsenti, õpetajate sundpuhkusele saatmine ja käibemaksuerisuste kaotamine.

Samuti kehtestati just 2009. aastal kord, et kolmel esimesel haiguspäeval haigeks jäänuile haigusraha ei maksta – varem hakati maksma alates teisest haiguspäevast nagu praegugi. Kui koroonapandeemia puhkedes Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsuse ajal tuldi inimestele vastu ja jäeti vaid esimene haiguspäev inimese enda kanda, siis nüüd viib Reformierakond meid sotside vastuseisust hoolimata Ansipi valitsuse ajal kehtinud süsteemile tagasi, nii et esimesed kolm haiguspäeva on inimese enda kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles