Konkurentsiamet algatas seoses Saaremaa ulatusliku elektrikatkestusega järelevalvemenetluse

Järva Teataja
Copy
Saaremaal detsembris mahasadanud lumi mõjus puudele ja elektriliinidele äärmiselt koormavalt ja see ongi elektrikatkestuste põhjus.
Saaremaal detsembris mahasadanud lumi mõjus puudele ja elektriliinidele äärmiselt koormavalt ja see ongi elektrikatkestuste põhjus. Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiamet algatas 12. detsembril järelevalvemenetluse Elektrilevi suhtes seoses ulatusliku elektrikatkestusega Saaremaal.

Regulatsiooniteenistuse juhataja Külli Haabi sõnul on menetluse eesmärgiks selgitada välja ulatusliku katkestuste tekkepõhjused. „Uurimine peab selgitama, kas Elektrilevi on kohaselt täitnud oma elektrituruseadusest tulenevaid kohustusi, sealhulgas kontrollime, kas Elektrilevi liinide hoolduskohustus oli täidetud,“ ütles Haab.

Konkurentsiamet teostab järelevalvet võrguühenduste kvaliteedinõuete täitmise üle vastavalt elektrituruseadusele ja majandus- ja kommunikatsiooniministri 06.04.2005 määrusele nr 42 „Võrguteenuste kvaliteedinõuded ja võrgutasude vähendamise tingimused kvaliteedinõuete rikkumise korral“.

Konkurentsiamet teostab riiklikku järelevalvet konkurentsi-, elektri, maagaasi, kaugkütte, posti, ühisveevärgi ja–kanalisatsiooni ning raudtee, lennunduse ja sadama valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles