Eriolümpia tantsufestival ja-konkurss toimub esmakordselt Türil

Järva Teataja
Copy
Foto: Maria Jallai

​Eriolümpia tantsukonkurss on oluline ja ilus sündmus Eriolümpia tegevuskavas juba aastast 2018. Sel kolmapäeval, 14. detsembril algusega kell 11-12.30 algab Türi Kultuurikeskuses (Hariduse 1, Türi) käesoleva aasta konkurss.

Siret Kruk, ürituse peakorraldaja kommenteerib: “Sellel aastal ootame esinema ühendavaid numbreid, ehk siis koos tantsima nii intellektipuudega- kui ka puudeta tantsijaid. Eriti oodatud on ühendavad tantsunumbrid 10-25 aasta vanustele tantsijatele.“

Tantsukonkurss koosneb seekord kahest osast:

1. osa – Tantsufestival, mille kava esitamine on vabatahtlik ja seda ei hinnata. Iga asutus võib esineda ühe kavaga.

2. osa – Eriolümpia tantsukonkurss. Iga asutus võib välja panna ühe võistlustantsunumbri.

Osaleb 8 erinevat asutust või kollektiivi ligi 80 sportlase ja saatjaga. Koroona pandeemia ajal toimus tantsukonkurss virtuaalselt ja lindistust saab vaadata siit!

Meil on hea meel, et züriisse kuuluvad kohalikud tantsu edendajad Katrin Särkinen ja Helit Seljamaa. Kohalikud elanikud on oodatud konkursile pealtvaatajateks. Üritus on tasuta.

Eriolümpia - Special Olympics - on maailma suurim spordiorganisatsioon ja sotsiaalne liikumine intellektipuudega inimestele, mis on loodud 1968 Ameerikas. Eriolümpia Eesti Ühenduse tegevuses osaleb Eestis aastaringselt ligi 2000 sportlast. Liikumise eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust, pakkuda neile paremaid sportimisvõimalusi ning eneseteostust läbi spordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles