Enne tormi koguneti laternamatkale

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

„Vaikus enne tormi," olid mitmed osalejad kindlad, sest Eesti poole oli teel tuisune ilm.

11. detsembri õhtul kogunesid Ambla elanikud laternamatkale, et tähistada ühiselt kolmandat adventi ja jõulurahu. Kaasa oli võetud ka koer ning lapsed läbisid teekonna kelkudel. Kokku oli osalejad koos koera, poni ja hobusega 65.

Matka alustati jõe äärest, kuhu selle puhuks oli pandud puude külge ka valgustid, mida võis imetleda juba kaugelt sõiduteelt. „Panime hetkel nii palju, kui parasjagu võimekust oli, hiljem saab juurde osta," sõnas MTÜ Ambla Seltsi juhatuse liige Kai Kanarik. Selts on südame asjaks võtnud jõeäärse ala korrastamise ning kogukonna kohaks muutmise. Seetõttu on nad usinad projektikirjutajad ja ideid-mõtteid on päris palju. „Tundub ulmeline, kuid kui me suutsime nädalaga muuta jõeäärse ala muuta talve võlumaaks - suudame suurema ajaga veel rohkemgi. Unistada tuleb suurelt," sõnas Kanarik ja lisas, et järgmise sammuna hakatakse võsa eemaldama ning olemas on ka raha pinkide jaoks. Ka teised osalejad kinnitasid, et hästi palju on muutunud ning oluline väikse koha arengul on just eestvedajatel ja kogukonnal. „Tänavuse aasta võtab kokku isetegemine, uue loomine ja meeskonnatunne."

Kõigil osalejatel oli võimalus märkida ära kolm enim meeldivad jõuluehetes maja. Ülekaalukalt osutus võitjaks Ambla koolimaja, kelle direktor Madli Põder sõnas, et nende koolimajal on akende peal 14 tähekest, mis jäävad silma. Rahvahääletuse eesmärgiks oli avaldada kiitust ja tunnustust kõigile, kes pingutavad oma kodukoha kaunimaks muutmiseks.

Matka jaoks oli suurelt ettevalmistatud- lapsi oli lõbustama kutsutud Päkapikumaa poni ja hobune, juhatuse liige Merek Laansalu eestvedamisel rajati sild ja puhastati rajad lumast. Teekond viis jõeäärselt alalt põllule, kuhu pandi loomade jaoks toit, seejärel suunduti Artur Sirki mälestusmärgi juurde ning edasi viis teekond läbi surnuaia Vabadussõja mälestussambani ning Ambla Maarja kirikusse. Kokku veidi üle tunni kestnud matk andis võimaluse kogukonnal ühtsemaks muutuda, laulda ühiselt jõululaule ja tunda rõõmu aktiivsest liikumisest. Urmo Kütismaa eestvedamisel ühiselt lauludud jõululaulud muutsid matka eriliseks ning tõid jõulurõõmu ja rahu iga inimese hinge. „Jõulud on ühtekuuluvuse aeg, seetõttu ka see matk ühendab," sõnas Ambla Maarja kiriku koguduseõpetaja Tõnu Linnasmäe ja lisas, et pole ammu nii palju inimesi kirikus näinud ja eriti hea meel on näha kirikus lapsi.

Kogukonnal oli võimalus ka peale matka minna Ambla kohvikusse Kirsimari, sest ürituse raames oldi õhtul kauem lahti. Seda võimalust paljud ka kasutasid, et kuuma glögi ja koogiga tormieelsele päevale kaunis punkt panna.

Kohalviibijate sõnutsi oli matk hea mõte, kuidas tähistada adventi ning paljud ootavad juba järgmist sellist ühist tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles