Balletietendus kutsub jõuluimedele kaasa elama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Balletistuudio etendus “Pähklipureja”
Balletistuudio etendus “Pähklipureja” Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Täna kell 18 rullub Paide muusika- ja teatrimaja laval lahti muinasjutuline balletietendus "Pähklipureja", kus kõige võimatumad unenäod muutuvad imekauniks ja ahvatlevaks reaalsuseks.

Paide balletistuudio toob seitsmenda hooaja puhul lavale oma jõuluetenduse, mis on täiendatud versioon kevadisest etendusest. Balletistuudio assistent Merike Ivanov täpsustas, et jõuluetendus toob vaatajateni siiski vaid osakese legendaarsest balletist, mis koondub nimetuse alla "Klaar unenägu".

Ivanov märkis, et nagu me teame, siis unenägudes on kõik võimalik ning Pjotr Tšaikovski imekaunis muusika kannabki vaatajad jõuluaja imedesse. "Jõuluetenduses astuvad lavale Paide balletistuudio väikesed ja suured tantsijad ning külalisesinejad, kes kõik on sügisest saati saanud segamatult trennis käia ja tantse õppida," lausus ta.

"Pähklipureja" lavastaja on Paide balletistuudio õpetaja Sanna Kondas ja teda aitas seal juures Merike Ivanov.

Ivanov ütles, et nad ootavad inimesi väga saali etendust vaatama. Lavastuse kestvuseks on tund aega ja vahepeal pause ei tehta. "Nüüd ei takista kultuurielamuse nautimist koroona ega muud põhjused. Lapsed ihkavad esineda ning kurb oleks seda pooltühjale saalile või ainult oma vanematele teha. Seega, head inimesed! Varuge tunnike tänasest õhtust aega ja tulge ilusat jõuluetendust nautima," kutsus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles