PILDID Paide Teatri näitlejad teevad elupäästvat tööd

Järva Teataja
Copy

Täna avati Eesti Rahva Muuseumis (ERM) näitus „Ole valmis!“, kus saab vaadata ja kuulata Eesti inimeste kogemusi ja nõuandeid, kuidas ohuolukordades hakkama saada. ERMi, Päästeameti ja Naiskodukaitse ühisel eestvedamisel kogutud lood, fotod ja esemed on koos Paide Teatri näitlejate esitatud videolugudega külastajatele avatud 5. märtsini.

ERMi direktori Kertu Saksa sõnul saadeti näitusele lugusid üle Eesti. „Täna võime tõdeda, et vanavanemate tarkusega ehitatud sahver on saanud uue praktilise tähenduse. Sahvreid on hakatud kasutama nii sajandivanustes majades kui ka leitud võimalusi sisse seada uuemates garaažides,“ tõdes Kertu Saks ja tõi välja näitusele jõudnud lood, kus paljud pered on enda jaoks taas-avastanud õigesti ehitatud sahvrid, kus temperatuur hoiustamiseks püsib paras ka ilma vooluta.

Lõuna regiooni päästepiirkonna juhataja Viljar Schmidt tõdes, et inimesed mäletavad mitmeid torme ning on viimaste päevade ilmaolusid arvestades ajakohane siin ja praegu. Näitusele jõudsid lood näiteks Padaoru-, Eisma-, Pärnu- ja Võru kandist, kus tuli hakkama saada kuniks elekter- ja side taastati. Peale loodusõnnetuste jõudis näitusele veel mitmeid kogemuslugusid, kuidas interneti- ja mobiilsideta infot saada, oma kelder varjendiks kohandada või toime tulla küberrünnakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles