Paide Teatri praegune trupp annab viimase etenduse

Järva Teataja
Copy
Paide Teatri viimane lavastus "Oaas"
Paide Teatri viimane lavastus "Oaas" Foto: Dmitri Kotjuh

Neljapäeval, 15. detsembril, astub viimast korda lavale praegune Paide Teatri trupp, kes lõpetab oma tegevuse 31. detsembril. Trupi viimaseks lavastuseks jääb "OAAS", mis kõneleb kohtumistest, koos olemisest ja hetkesse jõudmisest.

Paide Teatri kunstilise juhi ja lavastaja Jan Teevet sõnul on "OAAS" justkui kokkuvõte trupi nelja ja poole aasta tööst. "Ma loodan, et ka need inimesed, kes jõuavad esimest korda Paide Teatrisse, saavad selle õhtu jooksul aimu, millist teatrit ja vaheala me oleme aastate jooksul siin, Paides, üritanud ehitada. Just vaheala, kus võiksid kohtuda noored ja vanad, kohalikud ja võõrad, vaheala, kus kokku tulla, kohtuda, ühisosa otsida ja edasi minna."

Paide Teatri näitleja Maria Paiste sõnul on lavastuse üks kese kohtumine: "Oaas ei ole kunagi lõpp-punkt, see on kohtumiste kesktee, kus saavad kokku kõik need, kes on teel. OAAS on peatuspaik, hetk ajas ja ruumis, kus kohtuda.”

OAAS avab oma väravad veel vaid 15. detsembril.

Lavastust inspireerivad Lou Reedi, Laurie Andersoni, Patti Smithi, Nick Cave’i, Karl Ristikivi ja mitmete teiste tekstid; altarimaalid ja missad; lavastuses osalejate lood ning Ameerika telekanalite talk show’d; kohtumised ja kohtamised ühes väikelinnas keset Eestit ning muidugi kõik stseenid Tšehhovi näidenditest, kus juuakse teed.

Lavastaja Jan Teevet

Lavastusdramaturgid Oliver Issak ja Kai Valtna

Kunstnik Kairi Mändla

Etendajad Maria Paiste, Johannes Richard Sepping, Kirill Havanski, Laura Niils, Johanna Vaiksoo, Liisbeth Kala, Germo Toonikus.

Kunstnik-etendaja Taavi Teevet

Helikunstnik Kenn-Eerik Kannike

Valguskunstnik Siim Reispass

Videokunstnik Maria Elisaveta Roosalu

Moosekandid Mihkel Kirss, Madis Kirss, Gert Pajuväli ja Madis Aesma (Ans. Andur)

OAASI loomises osalevad ka Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia 15. lennu ja Lavakunstikooli 31. lennu tudengid ning veel hulk inimesi, ilma kelleta ei oleks OAASi loomine võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles