Aasta tõmbas raamatukogudele omajagu tähelepanu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja (paremal) annab kaht teema-aastat ühendava sõnumiga kingituse ja sümboolse teatepulga üle Paide Hammerbecki põhikooli direktorile Barbi Valdmannile.
Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja (paremal) annab kaht teema-aastat ühendava sõnumiga kingituse ja sümboolse teatepulga üle Paide Hammerbecki põhikooli direktorile Barbi Valdmannile. Foto: Dmitri Kotjuh

Teisipäeval lõppes raamatukogudele pühendatud aasta ning raamatukogud andsid tseremooniatel teema-aasta korraldamise teatepulga sümboolselt üle liikumisaasta korraldajatele. Mida pakkus neile pühendatud aasta raamatukogudele ja lugejatele?

Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja märkis, et aasta aitas üle Eesti tehtud põnevate ettevõtmiste kõrval teadvustada, et raamatukogu ei ole üksnes raamatute laenutuse koht, vaid selle roll on palju laiem.

Kiristaja tõi esile kasvõi selle, et inimesed mitte üksnes ei saa raamatukogus internetti kasutada, vaid raamatukoguhoidjad aitavad neil dokumente täita või asju ajada. Samuti aitavad raamatukogud omavalitsustel küsitlusi korraldada, seal saab paljundada ja printida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles