Õpetajatele terendab palgatõus

BNS
Copy
Eesti 200 nõudis möödunud aastal Toompeal õpetajatele veel kõrgemat palka. Uus palganumber sai koalitsioonilepingusse kirja, kuid see ootab veel täitmist. Foto loo juures illustreeriv.
Eesti 200 nõudis möödunud aastal Toompeal õpetajatele veel kõrgemat palka. Uus palganumber sai koalitsioonilepingusse kirja, kuid see ootab veel täitmist. Foto loo juures illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Põhikoolis ja gümnaasiumis täiskohaga töötavad õpetajad võivad saada uuest aastast üle 2000 euro brutokuupalka.

Valitsus kinnitas neljapäeval põhikoolis ja gümnaasiumis täiskohaga töötavate õpetajate töötasu uue alammäära, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja. Koos riigieelarvesse planeeritud lisavahenditega võimaldab see koolipidajail maksta uuest aastast õpetajale brutokuupalka enam kui 2000 eurot.

“On heameel, et kõik osapooled on lõpuks jõudnud üksmeelele õpetajate palga alammäära kinnitamise vajalikkuse osas," ütles minister Tõnis Lukas. "Valitsuse tänane otsus on kokkuleppe osa, milles oleme sõnastanud eesmärgi tõsta üldhariduskoolide õpetajate töötasu jätkuvalt ja vähemalt 120 protsendini Eesti keskmisest palgast. Loodan, et järgnevatel aastatel palga hüppeline tõus jätkub ja tase keskmisega võrreldes jõuab 125 protsendini. See on toonud kaasa hüppelise palgatõusu ka lasteaedades. Kahtlemata peabki jätkuvalt tõusma ka lasteaia- ja huvikooliõpetajate palk, selleks tuleb leida lahendused eelkõige kohalike omavalitsuste tasandil ja vastavad arutelud on käimas. Valitsus saab seaduse järgi kinnitada vaid üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäära, mida me täna ka tegime. Nüüd on see 1749 eurot."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles