Hooldekeskuses töötav endine profisportlane treenib eriolümplasi

Järva Teataja
Copy
Luca Faccio on Koeru hooldekeskuses juba tuttav nägu, kuid nüüd laiendab ta vallas tegevust.
Luca Faccio on Koeru hooldekeskuses juba tuttav nägu, kuid nüüd laiendab ta vallas tegevust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru hooldekeskus peab oluliseks oma elanike füüsilist aktiivsust ja on aktiivne eriolümpia Eesti ühenduse liige. Juba üle nelja aasta viib hooldekeskuse elanikele liikumistegevusi ja vaimupuudega sportlaste treeninguid läbi Luca Faccio.

Faccio oli ühena delegatsiooni juhtidest kaasas ka Eesti eriolümpia võistkonnaga oma kodumaal Itaalias Sansepolcros, kus toimus 16. oktoobril Euroopa eriolümpia ühendava korvpalliturniiri finaal. Päikeselisest Itaaliast põhjamaisesse Eestisse kolinud mehe lugu äratas tähelepanu ka kohalikus ajakirjanduses ja nii ilmuski hiljaaegu ajalehes L`Arena temast lugu, kus räägitakse mehe teest Itaaliast Eestisse, profisportlasest erivajadusega inimeste treeneriks ja juhendajaks. Artiklis sõnab ta oma valikute kohta ise nii: «Mind kutsuti treenima kognitiivsete puuetega sportlasi: suhetest nendega õppisin palju. Pühendan end neile inimestele kogu hingest, et neil oleks samasugused võimalused kui meil võistelda ja oma unistusi ellu viia”.

17.-25. juunini 2023 Saksamaal kavas olevaid eriolümpia maailmamänge (Special Olympics World Games) silmas pidades valmistab ta nüüd ette kaht Eesti sportlast, olles neile treeneriks ning igapäevatöös hoolitseb jätkuvalt Koeru hooldekeskuse elanike heaolu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles