Valimiste häältemagnet lahkus koalitsioonist

Tiit Reinberg
Copy
Ligi poolteist aastat tagasi esitasid endised linnapead Siret Pihelgas ja Alo Aasma valimiskomisjonile valimisliidu Paide – Inimeste Linn valimisnimekirja. Nüüd on nende teed lahku läinud ja Aasma koalitsioonist lahkunud.
Ligi poolteist aastat tagasi esitasid endised linnapead Siret Pihelgas ja Alo Aasma valimiskomisjonile valimisliidu Paide – Inimeste Linn valimisnimekirja. Nüüd on nende teed lahku läinud ja Aasma koalitsioonist lahkunud. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel sügisel olnud kohalike omavalitsuste valimistel hääletas Paide linnas Alo Aasma poolt 289 inimest. Temast suuremat toetust ei kogunud ükski volinik.

Neljapäeval teatas Aasma linnavolikogu istungil, et lahkub valimiliidu Paide – Inimeste Linn ridadest ja paneb 20. jaanuaril maha ka linnavolikogu aseesimehe koha. «Linnavolikogu aseesimehe tasust olin juba varem loobunud, kuid nüüd lahkun ka sellelt kohalt,» lisas ta.

Aasma selgitas, et peapõhjus koalitsioonist lahkumiseks on vastutustundetu käitumine linnaeelarve suhtes. Lihtsustatult öeldes tuleks Aasma hinnangul kulusid rohkem kärpima. «Nii kurb, kui ka ei ole, kuid pidagem meeles, et kontekst on ikkagi see, et täna võtame laenu ja kasutame eelmiste aastate reserve, et linna laene tagasi maksta, sest jooksvatest tuludest ei jagu lihtsalt,» selgitas ta. «Üle tuleks vaadata kõik read alates mulle endalegi väga meeldivast ruumieksperimendist keskväjakul kuni palkadeni välja, nii poliitilised tasud volikogus ja nõukogudes kui ka asutustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles