Riigilaevastiku peadirektoriks saab Andres Laasma

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium kinnitas ametisse Riigilaevastiku tuumikpersonali. Asutuse peadirektoriks saab merendusvaldkonna tippjuhi taustaga Andres Laasma.

„Konkurents peadirektori kohale oli tihe ning sobivaid kandidaate mitmeid. Hea meel, et valituks osutus merendusvaldkonna tunnustatud juht. Lisaks valdkondlikule taustale on tema tugevuseks ka suurte meeskondade juhtimise kogemus – seda nii merel kui ka maismaal,” sõnas majandus- ja taristuminister Riina Sikkut. Andres Laasma on lõpetanud Eesti Mereakadeemia magistrantuuri ning omandab merendusvaldkonna doktorikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis.

Riigilaevastiku tuumikmeeskonnas hakkavad peadirektorit toetama viis valdkondlikku juhti. Planeerimise ja tehnilise halduse teenistuse direktorina asub tööle Neeme Muru, kes on kõrgema laevamehaanika inseneri mereharidusega tippspetsialist. Tal on pikaajaline kompetents nii laevaehituse juhina Baltic Workboats’is kui ka laevade tehnilise käitamise korraldajana AS-is Eesti Loots.

Eesti Maaülikooli majandusharidusega Anu Angerjas hakkab Riigilaevastikus pidama tugiteenuste teenistuse direktori ametikohta. Tugev finantsjuhi taust pärineb tal nii era- kui ka riigisektorist, tugiteenuste juhtimise kompetents Veeteede Ametist ning ametite ühendamise korraldamise kogemus Transpordiametist selle loomisel.

Peajuristina asub ametisse Tartu Ülikooli õigusteaduse magistrikraadiga Katrin Andre, kel on pikaajaline kogemus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi merendus- ja transpordivaldkonna õiguse asjatundjana. Lisaks on ta esindanud Eestit Rahvusvahelises Merendusorganisatsioonis.

Riigilaevastiku kvaliteedijuhiks saab Eesti Mereakadeemia laevajuhi ja Tartu Ülikooli õigusteaduse haridusega Andro Kivistik. Kvaliteedisüsteemide tippspetsialistina ja Bureau Veritas Eesti sertifitseerimisosakonna juhina on ta osalenud nii merenduse kui ka üldisemalt juhtimissüsteemide rakendamisel.

Õigusteaduse magister Elina Siimon asub tööle asutuse personalijuhina. Tal on pikk ja mitmekesine personalijuhtimise kogemus Keskkonnaministeeriumist, Siseministeeriumist ja Justiitsministeeriumist.

Värbamist aitas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumil läbi viia värbamisagentuur Fontes.

Riigilaevastik hakkab tegelema veesõidukite ja ujuvmärgistuse haldamise, jäämurdetööde pakkumise ning lootsiteenuse osutamise ja arendamisega. Põhieesmärk on majandada ning arendada riigile kuuluvaid veesõidukeid kuluefektiivsemalt ja kvaliteetsemalt.

Asutus alustab tööd uue aasta algusest. Meeskonna ülesandeks saab olema organisatsiooni käivitamine ja ettevalmistus laevastike tehnilise haldamise, lootsiteenuse ning navigatsioonimärgistuse ülevõtmiseks. Eesmärk on alustada oma ülesannete täiemahulist täitmist alates järgmise aasta 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles